Η Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 30 Μαϊου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το Σούλι για τις Ετήσιες Εκδηλώσεις Μνήμης, όπου προσκύνησε και ξεναγήθηκε στο Βουνό από τους αρμόδιους Θεσμικούς φορείς, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με τις πρέπουσες τιμές. Είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε για λίγο μαζί της στο Κοινοτικό Γραφείο του Σουλίου και να την προσκαλέσουμε στο Τζαβελλαίικο. Παρά την μη προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Οικία λόγω του αυστηρού προγράμματος εν μέσω πανδημίας και το ακατάλληλο του δρόμου έως εκεί, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, είχαμε την τιμή να την υποδεχτούμε και να την ξεναγήσουμε στην Οικία Τζαβέλλα. Νοιώσαμε πολύ ευχάριστα με την επίσκεψή της, μας χαροποίησε το ενδιαφέρον της για την πολύχρονη προσπάθειά μας και την ενημερώσαμε για τις εργασίες αποκατάστασης του Τζαβελλαίικου. Εξηγήσαμε στην κα Πρόεδρο τι ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τι χρειάζεται γενικότερα να γίνει στο Σούλι, ώστε να αναβιώσει κάτι από την παλιά του δόξα. Το κλίμα της επίσκεψης ήταν πολύ φιλικό και μας έμεινε ως ευχάριστη ανάμνηση η απλότητά της, η ειλικρινής ευγένειά της και η οξυδέρκεια που την χαρακτηρίζουν. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Σουλίου και καλού φίλου, κου Ιωάννη Καραγιάννη.

«Επισκέφθηκα με αισθήματα συγκίνησης το Σούλι για να παραστώ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του, σε μια ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς τους. Υπήρξαν συνεχιστές και διαμορφωτές του αντιστασιακού χαρακτήρα του ελληνισμού, εκείνοι που μετέπλασαν το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα στην περίφημη φράση του Μάρκου Μπότσαρη προς τους πολιορκητές του Μεσολογγίου, το 1822: «Τα κλειδιά της πόλης μας είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών μας! Ελάτε να τα πάρετε!». Η γενναιότητά τους και η αυτοθυσία τους θα μας εμπνέουν πάντα.»

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Δήμαρχο Σουλίου κον Γιάννη Καραγιάννη, ανάμεσα στην Μόσχω και στον Λάμπρο Τζαβέλλα κάτω από την Γαλανόλευκη.

Η επίσκεψή της ήταν ύψιστη τιμή για την οικογένειά μας και για το Σούλι, μας γέμισε χαρά και μας έδωσε δύναμη για να συνεχίσουμε. Επισφράγισε και δικαίωσε τις πολύχρονες προσπάθειές μας κι ελπίζουμε κάποτε, πρώτα ο Θεός, να την υποδεχτούμε ξανά και να την ξεναγήσουμε στην ολοκληρωμένη και ενεργή πλέον Οικία Τζαβέλλα.

Την ευχαριστούμε πολύ.

Κώστας Τζαβέλλας

Αρχ. σελίδα

Advertisement